Search
Close this search box.

Teden splošnih knjižnic, 18. – 22. november 2019

18. november ob 18. uri – Zelena knjižnica / Eko dan
Zeliščni vrt – predavanje Nevenke Breznik Beton

Uvodni dan je namenjen širjenju ekološke zavesti in z naravo povezanega življenja. Skupaj s klubom Gaia organiziramo predavanje o zeliščnem vrtu. Kako saditi in negovati zasaditve, kje vse lahko gojimo zelišča, njihova uporabnost v kulinariki, kozmetiki itd.


19. november ob 18. uri – Rastemo z/s
Oblečena v kente – Nataša Zupanc, potopisno – literarni večer
Torek je namenjen bralni kulturi. Gostja bo Nataša Zupanc, ki bo predstavila avtobiografsko knjigo Oblečena v kente. Zgodba se odvija v Gani, v času, ki ga je avtorica preživela med domačini, vpijala njihovo kulturo in magičnost Gane. Pogovor bo vodila Marta Merkač.


20. november – Dan splošnih knjižnic
Na ta dan bomo nudili brezplačno članstvo novim članom, prav tako bodo lahko člani vrnili predolgo izposojeno gradivo brez zamudnine. V Mariboru se bo odvijala osrednja nacionalna prireditev pod pokroviteljstvom Združenja splošnih knjižnic, kjer bo med drugim podeljena tudi nagrada za najboljši projekt splošnih knjižnic preteklega leta.


21. november ob 10. uri –  Pravica vedeti
BRANJE OB KAVI ob 10. uri, vabita Društvo upokojencev Dravograd in Knjižnica Dravograd
Na srečanjih ob kavi se bomo pogovarjali o knjigah, ki smo jih prebrali in jih želimo priporočiti drugim. Sodelujemo tudi v branju za odrasle KOROŠCI PA BUKVE BEREMO. Vabljeni! Več informacij lahko dobite v knjižnici.


21. november ob 16. uri
Najpogostejše slovnične in pravopisne napake, Natalija Isak
V četrtek bo v ospredju vseživljenjsko učenje, saj bo potekala delavnica kako odpraviti najpogostejše slovnične in pravopisne napake.


22. november – Dan zelenih knjig
Zadnji dan bo namenjen »zelenim knjigam«. Razstavili bomo knjige, ki vsebujejo ekološko tematiko.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Novice

Skoči do osrednje vsebine