Prireditve

Prihajajoče prireditve

Pretekle prireditve

18:00

Barbara Popit je popotnica, slikarka in pisateljica. Njena strast so potovanja, spoznavanje novih dežel in ljudi. Je avtorica številnih člankov in dveh knjig Poklon Himalaji in Belina me pomirja. Svoja doživetja in občutja zelo rada zapiše.

Njena zadnja knjiga Belina me pomirja opisuje potovanje po Antarktiki, čarobnem svetu ledene in nedostopne celine, skozi katerega se prepleta zgodba o tjulnju, ki je daroval svojo kožo za izdelavo škornjev za majhno deklico, ki jo vedno zebe v noge.

18:00

Tone Partljič je nedvomno eden najbolj vsestranskih slovenskih ustvarjalcev.  Predstavil bo svoje življenje in delo s poudarkom na njegovi zadnji knjigi Strnišča, v kateri je zapisal zgodbe o usodah otrok med vojnami. Z avtorjem se bo pogovarjala Mira Mori.

Ob dnevu slovenske knjige zaključujemo 15. sezono bralne značke za odrasle. Zvesti bralci bodo prejeli knjižno in praktično nagrado.

18:00

Žiga Kastelic je novinar in vsebinski urednik revije Študent. Pri svojih 26 letih je napisal že dve knjigi. Njegov prvenec Ti, v moji krvi je iskren zapis sina, ki je počasi izgubljal mamo zaradi depresije, raka, odvisnosti od alkohola in cigaret. Je ganljiva in zelo intimna izpoved, nabita s čustvi in polna resnične ljubezni in bolečine.

Na svoji poti je prišel do mnogih spoznanj, ki jih želi deliti naprej. O svoji predanosti družini, trenutkih žalosti in veselja in o pisanju, ki zanj predstavlja terapijo, se bosta pogovarjala z Brino Kerič.

18:00

Sonja Pungertnik je po poklicu profesorica defektologije in je vodja Ignacijevega doma duhovnosti. Leta 2014 je bila izbrana za Slovenko leta
in si prizadeva za enakovredno vključevanje slepih in slabovidnih v družbo.

Predstavila bo svoj prvenec, roman z naslovom Misliš resno?, ki na privlačen način odstira pogled v življenje in doživljanje slepih in brez zadržkov govori o predsodkih in stereotipih ter nevsiljivo sporoča, kakšen naj bo oziroma naj ne bo odnos videčih do slepih.

Pogovor bo vodila Tatjana Hudomalj.

18:00

Domačinka Lucija Čevnik je doktorica socioloških znanosti, profesorica, specializantka lacanovske psihoanalize, publicistka, mentorica in svetovalka za reševanje nezdravih odnosov ter celjenje ranjene samopodobe.

Predstavila bo svojo drugo knjigo z naslovom Hčerka mami. Tudi v tej se je posvetila odnosu med mamo in hčerko, ki je posebna in trajna vez med generacijami. Predstavitev bo pospremila s predavanjem o nezdravih (toksičnih) odnosih, ki pogosto vzniknejo med mamo in hčerko.

Vljudno vabljeni!

17:00

Kako si ustvariti zelenjavno dišeči vrt v posodah, visokih gredah na terasi, balkonu ali dvorišču? Katere rastline kombinirati ter kako jih negovati, da bodo zdrave, močne in rodne?

Predavala bo agronominja Loreta Vlahović,  strokovnjakinja Kluba Gaia, ki se vrsto let ukvarja z vzgojo, oskrbovanjem in opazovanjem rastlin.

Predavanje bo pospremljeno s fotografijami, na katerih boste dobili številne ideje za zasaditve.

Arhiv prireditev 2011 - 2020

    Skoči do osrednje vsebine