Search
Close this search box.

12. marec ob 16.30 uri, ROBINO SKRBI, pravljična ura z delavnico v okviru preventivne akcije 40 DNI BREZ ALKOHOLA, Mira Mori

Vsako leto v Sloveniji poteka pobuda “40 DNI BREZ ALKOHOLA”, ki predstavlja simbolno dejanje solidarnosti s tistimi, ki trpijo zaradi alkoholizma, kar vključuje že vsako četrto družino v državi. Akcijo vodi Slovenska Karitas v sodelovanju z Med.Over.Net, Javno agencijo Republike Slovenije za varnost prometa – Direkcijo RS za ceste ter Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. Gre za odziv na razširjenost alkohola kot najpogostejše droge v družbi, kljub zavedanju o škodljivih posledicah. Pobuda, ki poteka že devetnajsto leto, je zasnovana kot solidarnostno dejanje s tistimi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, povezanih z alkoholom.
Letošnjo geslo akcije je »VIR VESELJA IN POVEZANOSTI«, s katerim želijo organizatorji poudariti številne talente in darove, ki jih ima vsak izmed nas in so vir našega veselja. V ta namen smo v Knjižnici Dravograd pripravili posebno pravljično uro, kjer bodo otroci prisluhnili pravljici ROBINO SKRBI, ki je avtorsko delo MIRE MORI. Sledila bo delavnica, kjer bodo otroci ustvarili verigo LJUDI – BREZ SKRBI skrbi, s čimer bodo skupaj gradili vzdušje zaupanja, solidarnosti in medsebojne podpore.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Novice

Skoči do osrednje vsebine