Search
Close this search box.

40 LET MOJIH SOOČANJ S HIMALAJO, Viki Grošelj

Četrtek, 30. marec 2017, ob 18. uri

Viki Grošelj
je vrhunski alpinist, planinski vodnik in gorski reševalec. Je Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na vse najvišje vrhove celin.

Predstavil bo svojo najnovejšo knjigo, v kateri so zbrani članki, ki so v zadnjih dveh desetletjih nastajali med Dolomiti in Nepalom, pakistanskimi osemtisočaki in južnim tečajem. Grošljev knjižni opus je nastajal na vseh celinah, od nadmorske višine 0 do točke 8848.

 

 »Makalu je bil moja vstopnica v nov svet, prvo srečanje s Himalajo. Prva resna učna ura spoznanja veličine narave in tega, da zmoremo veliko več, kot si v zavetju varnega doma sploh lahko predstavljamo… Alpinizem je tako zame postal način življenja. Dragocena življenjska izkušnja, ki jo lahko pridobim le z lastno izpostavljenostjo. Največji možni približek popolni svobodi, ki obenem uči odgovornosti. Uči me vztrajnosti, predanosti in zavezanosti cilju. Tovarištva, strpnosti, sočutja. Iskanja meja lastnih sposobnosti. Spodbuja me, da želim postati boljši – ne le kot alpinist, ampak predvsem kot človek.« Viki Grošelj 

 

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Novice

Skoči do osrednje vsebine