40 LET MOJIH SOOČANJ S HIMALAJO, Viki Grošelj

Četrtek, 30. marec 2017, ob 18. uri

Viki Grošelj
je vrhunski alpinist, planinski vodnik in gorski reševalec. Je Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na vse najvišje vrhove celin.

Predstavil bo svojo najnovejšo knjigo, v kateri so zbrani članki, ki so v zadnjih dveh desetletjih nastajali med Dolomiti in Nepalom, pakistanskimi osemtisočaki in južnim tečajem. Grošljev knjižni opus je nastajal na vseh celinah, od nadmorske višine 0 do točke 8848.

 

 »Makalu je bil moja vstopnica v nov svet, prvo srečanje s Himalajo. Prva resna učna ura spoznanja veličine narave in tega, da zmoremo veliko več, kot si v zavetju varnega doma sploh lahko predstavljamo… Alpinizem je tako zame postal način življenja. Dragocena življenjska izkušnja, ki jo lahko pridobim le z lastno izpostavljenostjo. Največji možni približek popolni svobodi, ki obenem uči odgovornosti. Uči me vztrajnosti, predanosti in zavezanosti cilju. Tovarištva, strpnosti, sočutja. Iskanja meja lastnih sposobnosti. Spodbuja me, da želim postati boljši – ne le kot alpinist, ampak predvsem kot človek.« Viki Grošelj 

 

Deli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Novice

28. marec 2023 ob 18. uri. Sonja Pungertnik je po …

21. marec 2023 ob 18. uri. Domačinka Lucija Čevnik je doktorica …

2. marec 2023 ob 17. uri. Kako si ustvariti zelenjavno …

23. februar 2023 ob 17. uri. Predavanje o gluhoti in …

15. februar 2023 ob 18. uri. Hoja je naravni način …

Skip to content