Prireditve

Prihajajoče prireditve

Pretekle prireditve

18:00

Štiri prijateljice, v večini Korošice, nas vsako leto presenetijo z drzno izbiro potovanja. Letos so se odpravile na tri tedensko potovanje v oddaljeno in dokaj neznano deželo Tadžikistan, ki leži v Centralni Aziji. Na jugu meji na Afganistan, na vzhodu na Kitajsko, na severu na Kirgizistan in na zahodu na Uzbekistan.
Narava je pravi presežek Tadžikistana. Visoke hribe, jezera in rodovitne doline so občudovale na dveh tedenskih trekingih v divjem Pamirju in prijaznih Fannskih gorah.
Na predavanju bodo svoja doživetja predstavile s pomočjo čudovitih fotografij.

17:00

Predstavili se bodo štirje samozaložniki, slovenski avtorji ljubezenskih, erotičnih in kriminalnih romanov.

Alicia Peljhan – avtorica ljubezensko erotičnih romanov.
Mojca Rudolf – avtorica enaindvajsetih knjig, najnovejše z naslovom Solze, ki jih ni: temačna skrivnost Irske.
Stan Dirdeny – avtor mladinskih fantazijskih romanov Vagabundi in Spiritus dei.
Skriti gost: avtor erotičnega romana.

   Praznujte z nami Ta veseli dan kulture!

 

18:00

Vesna V. Godina je doktorica socioloških znanosti in univerzitetna predavateljica socialne in kulturne antropologije, ki velja za eno najbolj branih družbenih kritičark in kolumnistk pri nas.

Predstavila bo knjigo Zablode feminizma, ki jo je posvetila milijonom žensk, ki jih beli zahodni feminizem ne vidi in ne skrbi za izboljšanje njihovega življenja. Strnila bo razmišljanja o tem, kaj je narobe s sodobnim zahodnim feminizmom in zakaj ženskam ne prinaša enakopravnosti in osvoboditve?

16:30

Skupaj bomo pokukali v gozd in spoznali junake, kot so veveriček Ferdo, polha Vinko in Ciril, ter zapeli skupaj s škratoma Srečkom in Straškom Strahcem. Avtor bo na zabaven način predstavil kako nastane pesem.

Tomaž Hostnik je kantavtor, pravljičar, pesnik in vizualni umetnik. Napisal je več kot sto besedil in skladb, ki jih najraje prepeva v družbi otrok in prijateljev.

Pravljične ure otrokom približajo svet pisane besede, bogatijo besedni zaklad in spodbudijo potrebo po branju.
Knjižnici Dravograd bodo potekale vsak torek ob 16.30 uri. Vabljeni otroci od 3. do 7. leta starosti.

Arhiv prireditev 2011 - 2020

    Skoči do osrednje vsebine