Prireditve

Prihajajoče prireditve

Pretekle prireditve

18:00

Domačinka Lucija Čevnik je doktorica socioloških znanosti, profesorica, specializantka lacanovske psihoanalize, publicistka, mentorica in svetovalka za reševanje nezdravih odnosov ter celjenje ranjene samopodobe.

Predstavila bo svojo drugo knjigo z naslovom Hčerka mami. Tudi v tej se je posvetila odnosu med mamo in hčerko, ki je posebna in trajna vez med generacijami. Predstavitev bo pospremila s predavanjem o nezdravih (toksičnih) odnosih, ki pogosto vzniknejo med mamo in hčerko.

Vljudno vabljeni!

17:00

Kako si ustvariti zelenjavno dišeči vrt v posodah, visokih gredah na terasi, balkonu ali dvorišču? Katere rastline kombinirati ter kako jih negovati, da bodo zdrave, močne in rodne?

Predavala bo agronominja Loreta Vlahović,  strokovnjakinja Kluba Gaia, ki se vrsto let ukvarja z vzgojo, oskrbovanjem in opazovanjem rastlin.

Predavanje bo pospremljeno s fotografijami, na katerih boste dobili številne ideje za zasaditve.

17:00

V Knjižnici Dravograd bo potekalo predavanje o gluhoti in znakovnem jeziku. Predavala bo Valerija Škof, gluha novinarka in raziskovalka slovenskega znakovnega jezika.

Na predavanju boste izvedeli vse o tej nevidni invalidnosti, njihovi organizaciji, življenju gluhih oseb, znakovnem jeziku in kako stopiti v komunikacijo z gluho osebo.

18:00

Hoja je naravni način gibanja človeka, zato je pohodništvo športno rekreativna aktivnost, ki je primerna za vsakogar in je najboljša protiutež stresu in natrpanemu vsakdanjiku. Ne glede na to, kam se odpravimo, pa sta varnost in ustrezna pohodniška oprema ključnega pomena. Cilj vsakega pohoda, krajšega ali daljšega, pa mora biti domači prag.

Predavala bo Katja Črešnik Rac, planinska vodnica, reševalka in edina načelnica med postajami Gorske reševalne zveze Slovenije. Izvedeli boste, kako se pripraviti na varno pohodništvo ter kje najdete informacije za varno obiskovanje gora.

18:00

Barbara Popit je popotnica, slikarka in pisateljica. Njena strast so potovanja, spoznavanje novih dežel in ljudi. Je avtorica številnih člankov in dveh knjig Poklon Himalaji in Belina me pomirja. Svoja doživetja in občutja zelo rada zapiše.

Njena zadnja knjiga Belina me pomirja opisuje potovanje po Antarktiki, čarobnem svetu ledene in nedostopne celine, skozi katerega se prepleta zgodba o tjulnju, ki je daroval svojo kožo za izdelavo škornjev za majhno deklico, ki jo vedno zebe v noge.

Arhiv prireditev 2011 - 2020

    Skoči do osrednje vsebine