Tajkun

Avtor(ica) knjige: Avgust Demšar

V Demšarjevih kriminalnih romanih običajno zasledimo zametke aktualne slovenske realnosti, kar avtor spretno vplete v samo zgodbo. Tako je tudi v Tajkunu, kjer bogati podjetnik Štefan Matjašič verjame in želi, da se vse podredi njegovi volji. Tudi učiteljica Marjetica, ki primerno oceni neznanje njegove hčere Sare, se znajde v primežu izsiljevanja.

Zgodba se zaplete z izginotjem Sare Matjašič, ki se ne vrne iz Ljubljane, kjer je s polsestro snemala TV oddajo na nacionalni televiziji. Oče po svoje rešuje nastalo situacijo in najame zasebnega preiskovalca. Detektivski tim z inšpektorico Ivano v ospredju počasi razpleta kriminalni klopčič. Martin Vrenko je namreč že v pokoju in znotraj kriminalističnega tima pusti veliko odprtih vprašanj. Na Štajerskem se drug za drugim vrstijo umori in nevsiljiva pomoč inšpektorja Vrenka pri razpletanju primera je še kako dobrodošla.

Pisatelj ohranja značilen slog pripovedovanja, psihološke opise likov, ki se zlijejo z dejansko situacijo v družbi, v kateri je veliko brezobzirnih ljudi, ki hlepijo po bogastvu in vsemogočnosti. A ni vse v moči, mar ne? Odlična kriminalna zgodba, začinjena z avtorjevim kritičnim pogledom na stanje duha in družbe v kateri živimo.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Priporočamo

Naše življenje je burka in drama absurda, ampak kaj hočemo, naše je pa le! Čisti …

Zlahka verjamemo, da je z nami nekaj narobe, ko se počutimo duševno bolne, vendar sta …

Tojane d.o.o. je zelo uspešno podjetje, ki svojim predanim lastnikom, omogoča luksuzno življenje, po drugi …

Skoči do osrednje vsebine