Telefon: +386 02 871 07 60, e-Pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Poslanstvo in vizija

Poslanstvo

Knjižnica je zakladnica kulturnega bogastva, stičišče raznih človekovih interesov, usmerjevalka znanja za vse generacije in tudi spodbujevalka duševne aktivnosti za uporabnike s posebnimi potrebami. Izoblikovala se je v prostor navdiha, učenja, srečevanja in druženja za vse prebivalce različne starosti, narodnosti, izobrazbe, veroizpovedi.

Naš globalni cilj je zadovoljstvo uporabnikov, zaposlenih in ustanovitelja.

Uporabnikom omogočamo dostop do knjižničnega gradiva in informacij iz lastne zbirke, zbirk drugih knjižnic in ostalih ponudnikov informacij. Občanom želimo z zagotavljanjem kakovostnih knjižničnih storitev izboljšati kvaliteto življenja, razvijati bralno kulturo in ne nazadnje prispevati k polnejšemu bivanju posameznikov.

Zaposlene odlikuje strokovnost, razvojna naravnanost in prijaznost. Nudimo jim razgibano delo in prijazno delovno okolje. Motivirani zaposleni so ključ do uspeha.

Kot partnerji sodelujemo z organizacijami, ustanovami, društvi in zavodi na lokalnem, nacionalnem in mednarodnem nivoju.


Vizija

Ostati želimo prijazna ustanova s kakovostnim izborom knjižničnega gradiva in hkrati zrasti v moderno informacijsko središče, z možnostjo uvajanja novih tehnologij, informacijske in bralne pismenosti ter procesa vseživljenjskega učenja za vse ciljne skupine.

Tudi v prihodnje bomo svoje delo opravljali zavzeto in odgovorno, skladno s poklicno etiko. Prizadevali si bomo za strokovni in osebnostni razvoj vseh zaposlenih.
Sledili bomo razvoju knjižničarske stroke, v naše delo vključevali razvojne projekte ter razvijali učinkovite načine sodelovanja z uporabniki, partnerji in ostalo lokalno skupnostjo v dobrobit lokalnega in širšega okolja.

Kakovost, inovativnost, razvojna naravnanost, partnerstvo in pozitivnost bo gibalo naših prizadevanj in razvoja.


KNJIŽNICE SPREMINJAMO ŽIVLJENJA

Organizacija Public Libraries 2020, katere glavni namen je zagovorništvo splošnih knjižnic v evropskem in globalnem prostoru, je pripravila kratek video posnetek Knjižnice spreminjajo življenja. V njem so predstavljene različne življenjske situacije, v katerih lahko knjižnice s svojimi storitvami pomagajo ljudem.

Kontakt

Knjižnica Dravograd
Koroška cesta 47
2370 Dravograd

Telefon:
+386 02 871 07 60
Faks:
+386 02 878 45 44
e-Pošta:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.