Telefon: +386 02 871 07 60, e-Pošta:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

November 2017

6. november ob 13. uri
KNJIŽNE MIŠICE, debatni krožek dijakov Gimnazije Ravne na Koroškem

V debatnem krožku bodo sodelovali zlati bralci OŠ Neznanih talcev Dravograd in OŠ Šentjanž pri Dravogradu. V novi sezoni je tematika zdravilo. Knjiga je zdravilo – za našo glavo, dušo in srce.

V tem sklopu Knjižnih mišic bodo med knjižnimi policami iskali recepte za zdravo življenje,  spoznavali različne kategorije knjižnega gradiva ter pripravili knjižno »tableto« za skorajda vsako situacijo v življenju.

13. november  ob 18. uri
MALEZIJA – potopisno predavanje Braneta Ternovška

Malezija je dežela prijaznih ljudi, naravnih lepot in kulinaričnih dobrot. Brane Ternovšek se bo na podlagi izkušenj štiriletnega bivanja v tej tropski deželi osredotočil na zgodbo o sobivanju različnih etničnih skupin, Malajcev, Kitajcev, Indijcev in domorodcev.

 

20. - 24. november 
DNEVI SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC

20. NOVEMBER, DAN BREZPLAČNEGA VPISA IN VRAČANJE BREZ ZAMUDNIN
Na dan slovenskih splošnih knjižnic novim članom poklanjamo letno članstvo, predolgo izposojeno gradivo pa lahko vrnete brez zamudnine.


20. november ob 8. 20
NACIONALNI PROJEKT »RASTEM S KNJIGO«, obisk sedmošolcev OŠ Neznanih talcev Dravograd in OŠ Šentjanž

Sedmošolci OŠ Dravograd in OŠ Šentjanž bodo v okviru nacionalnega projekta Rastem s knjigo obiskali knjižnico. Spoznali bodo dejavnost knjižnice in prejeli knjigo Zvezde vabijo Mihe Mazzinija.


21. november ob 16. 30
MODROST ZA MLADOST, medgeneracijsko sodelovanje
PRAVLJIČNA JOGA S SAŠO

Otroci bodo skozi pravljico na igriv način spoznali osnovne jogijske položaje, preproste dihalne tehnike in učinkovite tehnike sproščanja.  Najmlajši lahko vadijo v spremstvu mamice, očeta ali osebe, ki ji zaupajo. Primerno za otroke od 2,5 do 6 let.


22. november
ZGODOVINA IN ZANIMIVOSTI MOJEGA KRAJA

Na ta dan bomo zbirali domoznansko gradivo (knjige, časopise, revije, plakate, razglednice, zvočne in druge zapise, ki se nanašajo na naše območje). Prinesite ga v knjižnico, kjer ga bomo ustrezno arhivirali preko naše domoznanske spletne zbirke in slovenskega knjižničnega kataloga Cobiss.


23. november ob 16. uri
V KNJIŽNICI NISO SAMO KNJIGE - VSEŽIVLJENJSKO UČENJE

IZ OMARE NA ULICO – predelava starega tekstila, otvoritev študijskega krožka ob 16. uri

Si želite izdelati unikaten šal, kapo, torbico, novoletno darilo? Vse to se da narediti z malo ustvarjalnosti, brez stroškov, iz ponošenih oblačil, ki vam zasedajo prostor v omari. Na študijskem krožku bomo rezali, šivali, lepili, krojili enostavne izdelke, ki bodo popestrili vašo garderobo. Prijavite se lahko vsak, tudi če še nikoli ni šival, na telefon 02 87 10 760 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .


24. november
SLOVENSKIH TOP 10

Ogled najbolj branih leposlovnih in strokovnih knjig za otroke in odrasle. Seznanitev s priporočilnimi seznami kakovostnega branja.


PRAVLJIČNA URA ZA OTROKE OD 3. DO 7. LETA vsak torek ob 16.30.

Pravljične ure z ustvarjalnimi delavnicami otrokom približajo svet pisane besede, bogatijo besedni zaklad in spodbudijo potrebo po branju. V Knjižnici Dravograd oživi pravljični svet vsak torek ob 16.30 uri.

Kontakt

Knjižnica Dravograd
Koroška cesta 47
2370 Dravograd

Telefon:
+386 02 871 07 60
Faks:
+386 02 878 45 44
e-Pošta:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.